2014. szept. 28.

Offolók és kommentek


Elérkezett hozzánk is az az idő,amikor trollok szabadultak ránk is.
Szinte elkerülhetetlen a bloggerínák-közösségénél az, hogy a trollok ne írjanak nekünk.
Névtelenül beírják szövegeiket, mitől apró lelkünkből egy apró rész, kiszakad.
Bár, idézem egy kedves látogatótól:
,,Ha nem bírod a kritikát ne legyen blogod!!"
_________________
Valóban?
Ti úgy isten igazából mit éreznétek ha én  elmennék a blogodhoz, és írnák egy hosszú, leminősítő szöveget, névtelenül.
Könnyű ilyet írni,oldalakat is írhatnák nem létező, vagy éppen olyan hibákról melyeket akkor lehet esetleg észrevenni, ha jól jól utánakutakodunk.
Mindenkinek vannak hibái, és igaz néha rá kell mutatnunk, de nem ilyen könyörtelenül. 
És attól hogy ezek a névtelenek leminősítenek 100 embert, nem lesznek nagyobbak. 



A troll egy rusnya óriás a mesevilágban, viszont mi,bloggerek avagy mi netezők viszont azt hívjuk trollnak, akik szándékosan bomlasztják a blogkommentek, a blog vagy a fórum témáját. A troll egyetlen célja, hogy jól felhúzza a hozzászólókat, indulatokat keltsen. Ezt általában azzal éri el, hogy becsmérlő, a hozzászólókéval homlokegyenest ellenkező bejegyzéseket ír, amitől a legtöbb embernél felmegy a pumpa. Az eredetileg a témáról zajló beszélgetés így hamarosan veszekedéssé fajul, és egymás ócsárolásában merül ki. A troll pedig megkapja jutalmát: sok dühös, és a témához már csak nyomokban kapcsolódó hozzászólást. 

A troll nagyon kitartó, nem adja fel, és a lassan elhaló témákba is képes "új életet lehelni" néhány jól irányzott övön aluli kommenttel. Minél jobban le akarják rázni, annál jobban ragaszkodik a társasághoz, számára az jelent sikerélményt, ha minél több hozzászólót sikerül felbosszantani. Ha belefutunk egy trollba, nem sokat tehetünk; egyetlen hatásos fegyver akad: a mellőzés. Nos,igaz hogy a tanácsom,hogy ne reagáljunk a gyakran rafináltan megfogalmazott támadásokra,de néha valaki annyira felhúzza az agyunk,hogy mit sem tehetünk.A jótanács: ne reagáljunk a provokációra,próbáljunk meg,még ha nehéz is!
Persze vannak akiket nem kell ennyire leszidni,és vannak akiknek át kell adni azt az érzést,amit esetleg ők okoztak nekünk.Ahogyan egyre többen vagyunk bloggerek,egyre többen vannak az elsötétült,szitkozódó,káromkodó,és örömét abban levő ,,offoló trollokkal" akik csak azért írnak névtelenül mert ebben rejlik számára a szórakozás.
A fórumokon, blogokon hozzászólók a világ minden táján azonos módon rontják a hangulatot, sőt, arra is képesek, hogy ,,eltegyék láb alól" az adott témát. Vannak, akik szándékosan csinálják, van viszont, aki esetleg nincs tisztában vele, hogy amit ő jópofának tart, attól másnak égnek áll a haja.
Megkértem néhány embert,hogy mondja el a véleményét az ,,trollokról":
E.W :Nos, a trollokról? Attól függ honnan nézem a dolgot, melyik oldalról, de gondolom a blogokra kell gondolni. De igazából nem tudom elképzelni a blogon trollkodókat. Így nagy általánosságban beszélek róluk. Van amikor nagyon de nagyon tudok röhögni egy-egy trollkodó hozzászóláson és ne is baj ha néha trollkodik az ember. De azért ebből rendszert csinálni elég nagy hülyeség. Mi értelme van annak ha a hülye válaszokkal és kommentekkel nem segítünk senkinek még csak nem is egy normális de negatív véleményt mondunk hanem hülyeséget. Kit boldogít ez? Néhány ilyen idióta embernek kíváncsi vagyok mi van az agya helyén.

C í m s z ó : Offoló trollok,flamelezők

Nos,nem tudok úgy érezni mint néhány negatív véleményű ember.Nem,én próbálom mindenkiben a jót,a legjobbat látni és próbálok kedves,építő kritikákat írni
A talán a düh?Vagy mitől lettetek hirtelen ilyen haragosak,kritikusak? Mivel ha valahogy így van az érdekes viselkedésformákban nyilvánul meg.
A troll nagyon kitartó, nem adja fel, és a lassan elhaló témákba is képes "új életet lehelni" néhány jól irányzott övön aluli kommenttel. Minél jobban le akarják rázni, annál jobban ragaszkodik a társasághoz, számára az jelent sikerélményt, ha minél több hozzászólót sikerül felbosszantani. Ha belefutunk egy trollba, nem sokat tehetünk; egyetlen hatásos fegyver akad: a mellőzés.. A jótanács: ne reagáljunk a provokációra!Van olyan dühítő, mint a trollkodás, viszont az "offtopik,, azaz témához nem illő hozzászólás célja legalább nem rosszindulatú. Szimplán önző. Aki „szétoffolja" azaz oda nem való hozzászólásaival olvashatatlanná hígítja a kommenteket, nem azért teszi, hogy szándékosan szítsa az indulatokat, hanem mert azt hiszi, a nyilvános kommunikációra szolgáló felület arra készült, hogy ő üdvözölje ismerőseit, közölje épp mit eszik/iszik/csinál, milyen a hangulata, megbeszélje az esti programot, stb. Romboló hatása legalább olyan nagy, mint a trolloké, de mivel általában nem rossz szándékból történik, az offolót meg lehet, sőt meg is kell kérni, hogy folytassa privát ügyei intézését privát üzenetek formájában.Használjuk, aki pedig offol, szólítsuk fel, hogy ne tegye, ha a témához nem kötődő mondanivalója van, arra keressen más csatornát. A jótanács: maradjunk a tárgynál, ismerőseinkkel ne a fórumban dumáljuk meg az esti programot!



Összefoglalva,mit?hogyan?

  • Ne válaszoljunk a trollok,offolókra.
  • Ha teheted /és nem akarod látni a hozzászólását/ töröld (spamold,amit jónak látsz)
  • Ne csak a troll,te is tarts ki!
  • Ha 1 rossz komment és 12 másik jó komment van,ne essünk be a troll csapdájába.
Tarts ki,légy erős és bátor,és folytasd amit elkezdtél!

Nincsenek megjegyzések: