2014. aug. 27.

3.Cikk: A Design Blog -Te hogyan kezd el?

Az első és a legfontosabb: A döntés
Eljön vagy már eljött az az idő amikor megkérdezed magadtól ,,Akarom én ezt?" vagy valami hasonló..Igen bizony meg kell kérdezned és döntened kell effelől,hogy akarod vagy nem?
Persze hirtelen kedvet kaptál hozzá és jaj alkotok egyet,és ha a közepénél leállsz?
Nos itt jöhetnek azok az elhatározások hogy ,,eladod" vagy a blogger társadnak átadod a vezetést!

☺Előjáték (a blog megnyitása előtt)

Nos ki hogyan  vág neki a design blog létrehozásnak.Én először kis tudatlanként kezdtem mindent,hírnevet és pénzt akartam keresni, ami egyébként illegális, mivel az is lehet (ha úgy nyitottad meg a blogot hogy sokat gyakoroltál és már tudtál valamit (kód) csinálni akkor ez nem rád tartozik)hogy azok a dolgok,amiket felhasználsz pl: Más design blog kódjai,más fejléce.Amikor én elkezdtem még csak arra sem folyamodtam hogy elküldjem kritikára mivel én akkor az én kis apró világomban éltem.Tehát sokat gyakoroltam.
De te hogyan kezd el?!:
  • Gyakorlás -Nos sokszor láttam már olyat,hogy egy ,,design blog" össze-vissza kritizál mindenkit,készíti a legrondább fejléceket és más ismert design blogoktól lopja el a kódokat amiket meglehet hogy már a fél ,,blogger közösség" ismer.
  • Mire ne várj -Ne várj pénzre vagy hatalomra,mivel neked azt kell a szemed előtt tartanod hogy segíts másoknak!
  • Új világ,élmény -Bizony,bármennyire furcsa is belekerülsz egy új világba,a bloggerek világába.Itt új emberekkel ismerkedhetsz meg.
  • Számíts a...-A trollokra;idegesítő emberekre;türelmetlenekre;lopkodókra és még sok más emberre.
  • Joga van - Mindig ha kiraksz egy posztot ha esetleg más oldalról szedted a forrást mivel ha nem teszed ki még az is lehet hogy (kiskorúként is) pénzbírságot kapsz,persze ha kiskorú vagy a szüleidnek kell kifizetni mindent.
  • Segítség - Ha nem bírnád magad a megrendelőket és a bejgyzéseket ilyenkor jóljön egy társ aki leveszi a válladról a tehert,de persze ha a fent említettek nem okoznak neked gondot akkor nem kell társ,de valljuk be mindenkinek jól jön egy társ,vagy nem?
  • Segíts magadnak - Ha magadon akarsz segíteni nagyon fontos az első lépés a megosztás gombok.Segíthetsz magadon azzal hogy megosztod lapodon az egyik bejegyzésed ezt ismerőseid láthatják rámennek és talán még ők is megosztják.Megoszthatod Facebook-on,Pinterest-en,Blogger-en (vagyis a saját blogodon),Tumblr-n,Google+1-en,E-mailben.
☻ Szerkesztés
Szolgáltatás - Nos mindig írd ki hogy mit rendelhetnek és mit nem a látogatóid,világosan,érthetően írd le.  INAKTÍV vs. AKTÍV
Sablon - Általában mármint úgy értem nagyrészt a design blogokat a megjelenésük alapján ítélik meg,tehát a csúnya,nem valami ízléses nem valami biztató körülmény.Ha egy ilyen blog tulajdonosa vagy,van min változtatni!
Tartalom -Sok olyan eset van,sőt nagyon nagyon sok hogy felmegy a Kawaii Blog Design vagy akár a Linda Design oldalára,szépen elcsór innen onnét valamit (kódok,képek) aztán felteszi a blogjára sajátként,forrás nélkül,és ez lopásnak számít.Na és ezért lehet perben járni de azért mégis senki se szeret perben lenni sem az ,,áldozat" sem a ,,tulajdonos".
Próbálj meg valami kreatívat,egyedit alkotni,vagy ha ez nem megy válaszd azt hogy egy olyan blogtól hozz kódokat amit alig ismer 3 ember,de persze ENNÉL IS KI KELL TENNI A FORRÁST!

☺ Blogolás


Hasznos - ha elkezdesz írni arról, hogyan lehet "Bejegyzést írni" ez valószínű hogy senkit nem fog érdekelni,szóval érdemes mindent átnézni,hogy mi felesleges és mi hasznos.
Kritika - na ez az amiről éveket lehetne beszélni,nameg magyarázni.Van aki kemény,de építő kritikát ír,van olyan aki kemény,értelmetlen,nem pontos és gonosz kritikát ír és természetesen azok az édibédi kritikaírók akik  "megóvni" akarják a szegény ártatlan kis bloggerek lélek világát. De ezek közül a jó kritikus a kemény, őszinte, de építő. Na akkor  most térjünk át azokra,akik kapják ill.megrendelik  a kritikát, azaz az bloggerekre. 
Nincs olyan ember akinek a kritika még egy aprócskát mélyen belül sem fáj,nem ilyen NINCS! Hiába akarod velem vagy magaddal elhitetni azt hogy neked egy csöppet sem fáj.Mivan akkor ha a blogodról írnak egy szép hosszú kritikát aminek a véglete az hogy a blogod borzalmas,erre nem mondhatod hogy nem fájt!
A kritika javíthatja a blogodat sőt akár még téged is,persze ha egyáltalán nem bírod a kritikát ha még azon is megsértődsz hogy ,,Nekem nem tetszik a cím betűtípusa" akkor inkább ne rendelj kritikát.
Események és szervezés - Az események a blogodon egy olyan dolog, ami mindent és mindenkit megmozgat. Pl. egy blogverseny mint. neked mint a jelentkezőnek jó. A jelentkező örül annak hogy kapott egy díjat vagy egy oklevéllel lett gazdagabb. A verseny szervezőjének  pedig azért mert ettől híresebbé válhat.
Gyakorlás -Nos fontos a gyakorlás,gyakorolj sokat mégha neked 2 hónapba telik,van akinek 5-8 hónapot is elvehet a gyakorlás.De ezzel mi a gond? Semmi. A gyakorlás minnél jobbá és jobbá tesz téged.Tedd minnél magasabbra a lécet de az első alkalommal ne azzal kezd rögtön hogy GIF-es fejlécet készítesz.
Fejlődj sokat és lehet hogy majd ez a blogolás lesz a hobbid c:
                                                       

Készült  A.W és a L.B.D bejyegzése alapján

Nincsenek megjegyzések: